Je heb het vast wel eens meegemaakt; je komt iemand tegen met wie het meteen klikt en die je hoe dan ook tegenkomt in je leven; een zielsverwant. De oude Japanse legende van de Rode Draad vertelt hoe een onzichtbare rode draad willekeurige mensen verbindt in het leven.


Een mooi thema in de reeks van succesvolle projecten van Orkest L’Aventure Musicale, waar de passie voor muziek als een rode draad de muzikanten verbindt. Peter-Paul van Esch en het orkest zoeken de rode draad in allerlei muziekstukken over vrijheid en vaderlandsliefde (Leyenda de Milliano over de vrijheidsstrijder Emiliano Zapata en Hymn to Red October). Ook de liefde met muziektitels als Radar Love, El tango de Roxanne uit de film Moulin Rouge zal indruk maken.
De presentatie van de voorstellingen is in handen van Danielle Lous en de voorstelling wordt artistiek omlijst door Ali Clarke, een Ierse danseres die met rode draden een cross-over maakt tussen dans en circus op het podium en in de zaal. Daarnaast zal Josanne Buiting de muziek vergezellen van prachtige beelden, zodat de betekenis van de muziek verduidelijkt wordt.

Naast de (zang)solisten Randy Hoekwater, Don Feltgens, Renske Meijer, Laura Bronneberg, Tessa van Buuren en Neil Foreman werken mee aan deze voorstelling dansschool Tango Deseo, Tilburgs Mannenkoor La Renaissance en de kinderkoren Souvenir Jeugdkoor, Kinderkoor Zi-Zo en Koorschool Senta. Ook het vertrouwde ondersteuningscombo is weer van de partij, net als het jeugdorkest van L’Aventure Musicale.

Naast prachtige muziek worden ook kunstwerken gecreëerd door Ali Clarke. Deze verrassende kunstwerken worden na afloop van de concerten in de foyer van de concertzaal geveild.

Meer informatie op https://www.aventuremusicale.nl/