SunnySwing

 

Sunny swing

"Sunny swing" is een jazzband van “door gewinterde” jazz muzikanten die al vele jaren dixieland muziek en oude stijl jazz spelen. Zij komen uit Helvoirt e.o. Het orkest staat onder leiding van Wouter Bombeeck die tevens bastuba speelt.

Op klarinet en sax speelt Jac Schatorje, op trompet Rob van den Broek, op trombone Frans Zenden, piano Jan Peels, op een drumstel uit de jaren dertig van de vorige eeuw en op “washboard” Nico Overgaauw en op banjo Frans van Lith, die tevens de vocals voor zijn rekening neemt.

Dixieland, ook hot jazz of New Orleans style genoemd, is een vroege stijl van jazzmuziek die in het begin van de 20e eeuw ontstond in New Orleans en zich van daaruit verspreidde naar Chicago en New York. Dixieland is een typisch Amerikaanse muzieksoort, ontstaan uit een samensmelting van Creoolse muziek met ragtime, blues, "negrospirituals", marsmuziek. Dixieland kende haar hoogtijdagen in de jaren twintig van de vorige eeuw en werd na 1930 verdrongen door de swing-jazz en weer tien jaar later door - onder andere - de bebop. In de jaren vijftig volgde wereldwijd een revival van de muziekstijl  (denk aan de Dutch swing college band) en nog eens in de jaren negentig.  Sunny swing zet deze traditie voort.

 

 

Sunny Sunday Jazz.

Maandelijks optreden van Sunny swing in de brasserie "Het Verlangen" van Hotel & Brasserie De Guldenberg, Guldenberg 12  te Helvoirt  van 16.00 uur – 18.00 uur op 9 september en daarna op elke eerste zondag van de maand.

7 oktober

4 november

2 december

6 januari 2019

3 februari

3 maart NIET wegens Carnaval

7 april

5 mei